Life-Events - JVG Advies

Kerkstraat 12
5411 CL Zeeland (N.Br.)
Mob. 06 272 129 30

Tel: 0486 43 65 68
Ga naar de inhoud
Persoonlijke financiële planning .....          
..... Geen doel maar een middel.   
  
Hoezo, Adviseur Life-Events?

Om u nog beter uit te leggen wat een financial planner is, neem ik u mee naar een belangrijk onderdeel van de financiële planning.
Een belangrijk onderdeel van de financiële planning zijn Life-Events.
Nu krijg ik vaak de vraag van mensen wat voor evenementen wij dan organiseren. Maar wij organiseren geen evenementen, maar wij begeleiden en adviseren U in levensgebeurtenissen ofwel Life-Events. En vanuit de begeleiding en advisering in de Life-Events, nemen wij u mee in de wereld van de financiële planning.
Om duidelijk te maken wat Life-Events zijn zal ik hieronder een aantal Life-Events benoemen en beschrijven wat daarin onze betekenis voor u kan zijn:

-Geboorte van een kind:
Zodra er een kindje geboren word, ontstaat er voor ons alweer een nieuwe potentiele klant. Immers, het leven van een kind kost geld, veel geld. Niet alleen de luiers, maar later ook als ze gaan studeren. Hoe regel je dat je kinderen zonder schulden kunnen gaan studeren en daarmee een gezonde start maken in hun volwassen leven. Daar moet je dus al aan denken als de baby geboren word. Immers hoe eerder je begint met een spaarregeling hoe voordeliger het is.
Overigens is het volgen van studies ook een Life-Event, waar financiële consequenties aan hangen.

 
-Samenwonen-Huwelijk-Geregistreerd Partnerschap
Het zijn prachtige momenten in het leven. Gaan samenwonen, of trouwen / geregistreerd partnerschap. En natuurlijk gaan wij niet het feestje mee regelen, wellicht mee vieren. Maar dat terzijde.
Denkt u eens aan het feit dat, sinds 2018 in principe iedereen onder beperkte gemeenschap van goederen getrouwd word. En dat het consequenties heeft voor de nalatenschap. En ook zullen er financiële zaken geregeld moeten worden omtrent de woning.

 
-Sociale zekerheid en Arbeidsrecht
Om van allerlei leuke dingen in het leven te kunnen doen, hebben we geld nodig. Om aan geld te komen, zullen we moeten werken. Werken brengt rechten en plichten met zich mee. En het wil nog weleens gebeuren dat er daarmee zaken niet lekker lopen. Of dat u ziek word, en gebruik moet gaan maken van ons mooie Nederlandse sociale zekerheidstelsel.
Dan komt u met het UWV in aanraking. En dan komt het nog weleens voor, dat zaken niet goed gaan. Door miscommunicatie, doordat u niet adequaat kunt reageren wegens ziekte bijvoorbeeld. Ook hiervan heeft de financial planner de nodige kennis van in huis en kan u daar uitstekend in begeleiden.

  
-Echtscheidingen
Ook echtscheidingen zijn Life-Events. Daar kunnen wij u grotendeels in voorzien van informatie en begeleiding. Ook kunnen wij u en uw (ex-) partner daarin ondersteunen en grotendeels de plannen voorbereiden alvorens deze naar de advocaat te sturen. Wij kunnen namelijk uw gehele financiële situatie in kaart brengen. Met u beide hierover spreken en afspraken maken over de verdeling. Deze afspraken kunnen wij voor u helder en transparant op papier zetten, waarmee u naar een echtscheidingsadvocaat kunt. Doordat ons uurtarief vele malen lager is dan een advocaat, bent u via deze weg veel geld bespaart gebleven bij de advocaat. En kan deze vervelende periode zo kort mogelijk gehouden worden.

-Ouderdom
Naar mate we ouder worden nemen ook de risico’s toe dat we ziek kunnen worden of zelfs komen te overlijden. Of door een gebeurtenis dermate beperkt raken in het leven waardoor je volledig afhankelijk bent / word.
Hiervoor zijn een aantal zaken heel goed te regelen. Denkt u hierbij aan een Levenstestament, waarin u vastlegt wie er voor u mag zorgen als u dat niet meer kunt. En wie welke beslissingen mag nemen. Want als u dat regelt, kan er bijvoorbeeld op uw sterfbed nog geschonken worden, waardoor er erfbelasting bespaart kan blijven. En zo zijn er nog een tal van zaken die het waard zijn om geregeld te hebben. En hierbij kan de financial planner u terzijde staan van advies en begeleiding. Uiteindelijk zullen we dan samen naar een notaris moeten om e.e.a. vast te laten leggen. Maar doordat wij als financieel planner al het e.e.a. hebben voorbereid, scheelt het u weer kosten bij de notaris. En krijgt u de zaken in gewoon verstaanbare taalbegrippen het uitgelegd wat er geregeld gaat worden.

 
-Estate Planning of Nalatenschapsplanning
Estate Planning volgt eigenlijk op het voorgaande stukje.
Estate planning is voortgekomen uit financiële planning, een vakgebied dat eind jaren tachtig, begin jaren negentig tot bloei kwam. Het was de tijd waarin veel bedrijfsverkopen plaatsvonden, waardoor een groep ontstond die als ‘vermogende particulieren’ werd aangeduid. De banken ontwikkelden daarvoor een groot aantal financiële producten, met name op beleggingsgebied. Estate planning is een uitbreiding van financiële planning en bestaat uit het op een fiscaal zo aantrekkelijk mogelijke manier overdragen van vermogen aan de volgende generaties.
De basis van estate planning ligt in het civiele recht, in het bijzonder in het huwelijksvermogensrecht, het erfrecht en het schenkingsrecht. Die drie rechtsgebieden bepalen wat in een individueel geval de omvang en de samenstelling van een nalatenschap is. Ze beïnvloeden elkaar ook onderling en dat maakt de zaak al gauw behoorlijk gecompliceerd. Daar komt dan nog het fiscale recht bij: de inkomstenbelasting, de schenk- en erfbelasting en de overdrachtsbelasting. Nog eens drie rechtsgebieden die van invloed zijn.
Het bovenstaande gelezen te hebben, maakt dat Estate Planning eigenlijk onmisbaar is geworden. De meeste ouderen hebben wel een koophuis achter te laten of hebben al eens  een erfenis gehad, die weer doorgegeven gaat worden.  
KvK: 17257829 | BTW: NL001766712B02 | IBAN: NL93INGB0007248417
Onze adviezen en financiële planningen zijn zo goed, als de door u aangeleverde documenten en de op moment van schrijven bestaande wet en regelgeving.
© Jvg-Advies | Privacy  | Realisatie: Uw PC Dokter Uden
Terug naar de inhoud